FC Utrecht verslaat NEC en stijgt naar plek vier

Ruud Boymans is de gevierde man Pro Shots

In de subtop van de eredivisie heeft FC Utrecht op eigen veld een 3-1 zege geboekt op NEC. De ploeg van trainer Erik ten Hag klom daardoor (en door de nederlaag van AZ bij sc Heerenveen) naar de vierde plaats in de eredivisie.

Al na luttele minuten zette Ruud Boymans Utrecht op voorsprong. De aanvaller, die in de basis de voorkeur had gekregen boven Nacer Barazite, was trefzeker in een tot flipperkast omgetoverd Nijmeegs doelgebied.

Naarmate de eerste helft vorderde werd NEC sterker. Joey Sleegers was dicht bij de gelijkmaker, maar zijn kopbal werd gestopt door de in de eredivisie debuterende doelman Filip Bednarek. De 23-jarige Pool, die medio 2015 overkwam van FC Twente, verving de door een handbreuk uitgeschakelde Robbin Ruiter.

1/6Ruud Boymans Pro Shots

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

2/6Ten Hag: een sublieme tweede helft
3/6Rico Strieder krijgt instructies van FC Utrecht-trainer Erik ten Hag Pro Shots
4/6Todd Kane (m) wordt gefeliciteerd nadat hij 1-1 heeft gescoord Pro Shots

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

5/6Faber: in de tweede helft vergeten te voetballen
6/6Wojciech Golla moet met rood van het veld Pro Shots

Todd Kane bood Lucas Woudenberg na ruim een half uur een aardige kans op de 1-1, maar de verdediger bleek aanvallend niet koelbloedig. Kort voor rust zorgde Kane zelf wel voor de gelijkmaker. Na een mooie combinatie met Gregor Breinburg joeg de van Chelsea gehuurde back de bal in het dak van het doel.

Utrecht oogde na rust scherper en creëerde een veldoverwicht. Boymans was met een omhaal (naast) en een kopbal (over) dicht bij de 2-1 voordat hij halverwege de tweede helft werd vervangen door Barazite.

Barazite toonde zich een gouden wissel, want hij kopte de 2-1 binnen uit een voorzet van Andreas Ludwig en verzorgde de assist bij de 3-1 van Sébastien Haller. De spanning kwam daarna niet meer terug, al schoot Navarone Foor namens de Nijmegenaren nog wel tegen de paal. 

In de slotfase moest NEC verder met tien man na een rode kaart voor Wojciech Golla, die de doorgebroken Timo Letschert neerlegde.

Wedstrijdstatistieken FC Utrecht-NEC

STER Reclame