Ruud Boymans is de gevierde man

FC Utrecht verslaat NEC en stijgt naar plek vier

In de subtop van de eredivisie heeft FC Utrecht op eigen veld een 3-1 zege geboekt op NEC. De ploeg van trainer Erik ten Hag klom daardoor (en door de nederlaag van AZ bij sc Heerenveen) naar de vierde plaats in de eredivisie.

Al na luttele minuten zette Ruud Boymans Utrecht op voorsprong. De aanvaller, die in de basis de voorkeur had gekregen boven Nacer Barazite, was trefzeker in een tot flipperkast omgetoverd Nijmeegs doelgebied.

Naarmate de eerste helft vorderde werd NEC sterker. Joey Sleegers was dicht bij de gelijkmaker, maar zijn kopbal werd gestopt door de in de eredivisie debuterende doelman Filip Bednarek. De 23-jarige Pool, die medio 2015 overkwam van FC Twente, verving de door een handbreuk uitgeschakelde Robbin Ruiter.

Ruud Boymans
    Rico Strieder krijgt instructies van FC Utrecht-trainer Erik ten Hag
    Todd Kane (m) wordt gefeliciteerd nadat hij 1-1 heeft gescoord
    Wojciech Golla moet met rood van het veld

Todd Kane bood Lucas Woudenberg na ruim een half uur een aardige kans op de 1-1, maar de verdediger bleek aanvallend niet koelbloedig. Kort voor rust zorgde Kane zelf wel voor de gelijkmaker. Na een mooie combinatie met Gregor Breinburg joeg de van Chelsea gehuurde back de bal in het dak van het doel.

Utrecht oogde na rust scherper en creëerde een veldoverwicht. Boymans was met een omhaal (naast) en een kopbal (over) dicht bij de 2-1 voordat hij halverwege de tweede helft werd vervangen door Barazite.

Barazite toonde zich een gouden wissel, want hij kopte de 2-1 binnen uit een voorzet van Andreas Ludwig en verzorgde de assist bij de 3-1 van Sébastien Haller. De spanning kwam daarna niet meer terug, al schoot Navarone Foor namens de Nijmegenaren nog wel tegen de paal.

In de slotfase moest NEC verder met tien man na een rode kaart voor Wojciech Golla, die de doorgebroken Timo Letschert neerlegde.