FC Groningen viert de gelijkmaker tegen De Graafschap

FC Groningen recht rug tegen De Graafschap

De Graafschap is er zondag niet in geslaagd uit te lopen op hekkensluiter SC Cambuur. Op bezoek bij FC Groningen, stapten de 'Superboeren' met een 3-1 nederlaag van het veld. Het gat met Cambuur, dat zaterdag met 1-0 verloor van Ajax, blijft daardoor een punt.

De Graafschap had een gevoelige tik aan Cambuur kunnen toebrengen door te winnen van het kwakkelende FC Groningen. De thuisploeg won vorige week na zes nederlagen op rij weliswaar met tien man van ADO Den Haag (0-1), maar leek daar weinig vertrouwen uit geput te hebben. Daar profiteerde De Graafschap dankbaar van.

Cas Peters zorgde al na acht minuten voor de openingstreffer. Hij sneed vanaf links goed naar binnen en produceerde een trefzekere schuiver, die Sergio Padt misschien wel had moeten hebben. Padt onderscheidde zich daarna wel met reddingen op een intikker van Vincent Vermeij en een kopbal van Ted van de Pavert.

De Graafschap deed zichzelf tekort door in die fase niet door te drukken. Groningen kon geen vuist maken, totdat het in de 37ste minuut langszij kwam. Andrew Driver haalde op de rand van het strafschopgebied Simon Tibbling onderuit, waarna Rasmus Lindgren de vrije trap over de muur in de bovenhoek krulde.

Groningen leek door de gelijkmaker het vertrouwen ineens te hebben gevonden. Lorenzo Burnet had, na fraai voorbereidend werk van Tibbling, de 2-1 op zijn schoen, maar stuitte op doelman Hidde Jurjus. Ook op schoten van Lindgren en Hedwiges Maduro had de doelman van De Graafschap een antwoord.

Jurjus hield zijn ploeg dus lang in de wedstrijd, maar zorgde een kwartier voor tijd onbedoeld voor de 2-1 van Groningen. Maduro kopte op de lat, waarna de bal via de rug van de keeper in het doel hobbelde. Vlak daarna tekende invaller Oussama Idrissi met een fraai schot voor de eindstand.