Michel Butter ANP

Hoewel Michel Butter niet meer een officiële mogelijkheid heeft om zich te plaatsen voor de Olympische Spelen, zinspeelt de 30-jarige marathonloper nog wel op een alternatieve route naar Rio de Janeiro. Door middel van een sterk optreden bij de halve marathon tijdens de EK begin juni, hoopt hij alsnog groen licht te krijgen van sportkoepel NOC*NSF. 

Butter wist nog niet onder de olympische limiet te lopen. Momenteel kampt hij bovendien met een kuitblessure, waardoor hij ook de marathon van Rotterdam aan zich voorbij moest laten gaan. Daarmee zijn officiële wegen naar Rio voor Butter gesloten. 

De Atletiekunie maakt pas na de EK atletiek in Amsterdam bekend welke atleten naar de Olympische Spelen worden gestuurd. De limietperiode sluit na de Europese kampioenschappen, die plaatsvinden van 6 tot en met 10 juli. 

Hoewel tijdens de EK geen marathon wordt gelopen, hoopt Butter dat hij op de halve marathon zo veel indruk kan maken dat NOC*NSF hem clementie wil verlenen. "Ik hoop bij de EK te zijn en te laten zien dat ik weer op niveau ben. De deur staat nog op een kier. Er is nog niets besloten. Ik hoop dat ik de kans nog heb", zegt Butter.

Butter hoopt via EK atletiek nog op startbewijs Spelen

In het najaar liep Butter nog 8 seconden boven de limiet van 2 uur en 11 minuten op de marathon van Amsterdam. Hij stoomde zich vervolgens klaar voor de marathon van Rotterdam, maar een kuitblessure gooide roet in het eten. 

"De EK atletiek worden zes weken voor de marathon van Rio georganiseerd, dus wat dat betreft zou het ook nog een uitstekende voorbereiding zijn op de olympische loop. Als ik naar de EK mag, dan ga ik mijn best doen om de bond te overtuigen."

STER reclame