NOS Voetbal

Lineker: titel Leicester mooiste teamsportverhaal aller tijden

Lineker: titel Leicester mooiste teamsportverhaal aller tijden

Het sprookje van Leicester City wordt met de week mooier. Bij iedere zege die de ploeg van trainer Claudio Ranieri boekt, komt een sensationeel kampioenschap in de Premier League dichterbij.

Als kind van Leicester is oud-voetballer Gary Lineker zeer onder de indruk van het succesverhaal. "Ik kan nog niet echt bevatten wat er gebeurt. 7 punten voorsprong met nog 6 duels is uniek voor een club als Leicester. Dit is gewoon onmogelijk."

Gary Lineker is tegenwoordig presentator van het BBC-programma Match of the Day

De wieg van Lineker stond in Leicester en de huidig presentator van het BBC-programma Match of the Day begon zijn voetballoopbaan ook bij 'The Foxes'. Hij denkt dat de verrichtingen van zijn oude club de geschiedenisboeken flink zullen verrijken.

"Ik denk dat dit waarschijnlijk het mooiste teamsportverhaal aller tijden is. Ik hoop dat ze het volhouden, al wordt het lastig onder die druk. Maar ze komen nu nog rustig over en genieten ervan. Ze kunnen niet geloven dat ze daar staan. Maar tegen het einde moet je ertegen bestand zijn."

Of Lineker zelf ook blij zal zijn met een eventuele titel valt nog te bezien. Hij heeft namelijk beloofd Match of the Day in zijn onderbroek te presenteren mocht Leicester kampioen worden.

Gary Lineker als speler van Leicester City

Het succes van Leicester City is voor een groot deel te danken aan Ranieri. De komst van de Italiaan zorgde in eerste instantie voor veel scepsis bij Lineker.

"Zoals veel anderen stond ik niet te springen toen hij aangesteld werd. Hij had het zwaar gehad bij het Grieks elftal, dat bijvoorbeeld verloor van de Faeröer. Hij heeft ons ongelijk bewezen en daar ben ik blij om. Hij heeft fantastisch werk verricht."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl