Doelpuntenmakers Ouasim Bouy (r) en Queensy Menig vieren de 2-1

Bouy loodst PEC in tweede helft langs Roda JC

PEC Zwolle heeft op eigen veld een 3-1 zege geboekt op Roda JC, dat op 21 november in Kerkrade met 5-0 was verslagen.

Van de Roda-spelers die destijds de afstraffing meemaakten, begonnen er maar vier aan het treffen in Zwolle. Dat waren doelman Benjamin van Leer en de verdedigers Ard van Peppen, Henk Dijkhuizen en Arjan Swinkels. Van dat kwartet viel Dijkhuizen al na twintig minuten geblesseerd uit.

In de eerste helft had PEC meer balbezit, maar het creëerde nauwelijks kansen, terwijl Roda bij counters regelmatig voor gevaar zorgde. Zo schoten Rydell Poepon en Mike van Duinen in de beginfase naast en werden later inzetten van Kristoffer Peterson en Jordy Buijs gestopt door Mickey van der Hart.

Quennsy Menig zorgde voor de gelijkmaker
    Marcos Gullon heeft 0-1 binnengekopt
    Rydell Poepon en Ugur Inceman balen van een gemiste kans
    Henk Dijkhuizen moet al vroeg het veld verlaten met een blessure
    Marcos Gullon

Kort voor rust kwamen de Limburgers op voorsprong dankzij Marcos Gullón, die uit een hoekschop van Buijs bij de eerste paal binnenkopte.

De Zwollenaren begonnen feller aan de tweede helft en dat resulteerde al na luttele minuten in succes. Na een dieptepass van Ouasim Bouy wipte Queensey Menig de bal beheerst over Van Leer heen.

Na de gelijkmaker bleef PEC sterker en Bouy bezorgde de Zwollenaren de overwinning. De middenvelder maakte de 2-1 met een schot in de verre hoek en kopte uit een hoekschop van Wouter Marinus bij de tweede paal de 3-1 binnen.