De regio wordt geprezen voor de overgang van industrie naar toerisme
In samenwerking met
L1mburg
NOS Nieuws

Parkstad beste toeristische bestemming ter wereld

De Zuid-Limburgse regio Parkstad is op een internationaal congres uitgeroepen tot de beste toeristische bestemming ter wereld. Parkstad werd verkozen boven Zwitserse nationale parken en Kaapstad in Zuid-Afrika.

De prijs ging naar Parkstad omdat de regio zich succesvol heeft ontwikkeld van industriegebied naar toeristische regio. Het voormalig mijngebied werd vanaf de jaren zeventig steeds meer toeristisch. In de regio zijn nu onder meer Snowworld, GaiaZoo en Mondo Verde te vinden.

De winnaar werd bekendgemaakt op de WTCC-conferentie in Dallas, de grootste conventie in de toerismebranche. Er hadden zich 157 regio's aangemeld.

Parkstad op wereldkaart

Gedeputeerde Geurts laat 1Limburg weten dat hij vooral blij is met de waardering voor de regio. "Ik kom uit die streek, ik weet hoe moeilijk de regio het heeft gehad. De streek staat nu op de wereldkaart."

Ook directeur Niewierra van VVV Zuid-Limburg is enthousiast. "Nu gaan de journalisten komen, ze gaan er internationaal over praten. We komen op de covers van reisbladen. Is dat niet super?"

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl