Het gezin zou worden uitgezet naar Vietnam, maar dat besluit is teruggedraaid Omroep Gelderland

De 13-jarige Tri uit Wageningen en zijn ouders mogen toch in Nederland blijven. Vorige week kreeg het gezin nog te horen dat het definitief zou worden uitgezet naar Vietnam. 

Tri reageert opgelucht op het bericht dat hij toch mag blijven. "Ik ben hyper en kan het niet geloven. Na al die jaren in spanning en angst heb ik nu te horen gekregen dat ik hier mag blijven", zegt de 13-jarige jongen.

Burgemeester Van Rumund maakte het nieuws vanmiddag bekend op Twitter. "De reden waarom Tri en zijn familie nu wel mogen blijven, weet ik niet. Dat moet je de staatssecretaris vragen", zegt hij tegen Omroep Gelderland. "Ik ben er in ieder geval erg blij mee. Ons doel was om ervoor te zorgen dat ze in Wageningen mochten blijven. En dat is gelukt."

De jongen werd geboren in Arnhem en groeide op in Wageningen. Staatssecretaris Dijkhoff liet vorige week in een brief weten dat het gezin zou worden uitgezet. De asielaanvraag was afgewezen en Tri kwam niet in aanmerking voor het kinderpardon omdat zijn ouders zich niet altijd hebben gehouden aan de wekelijkse meldplicht. 

Dijkhoff heeft nu gebruikgemaakt van zijn zogenoemde discretionaire bevoegdheid, wat inhoudt dat hij nog een keer naar de zaak heeft gekeken en naar eigen inzicht dit besluit heeft genomen.

STER reclame