Archieffoto operatie
NOS Nieuws

Omstreden kno-arts verzweeg derde dodelijk incident

De kno-arts van het UMC Utrecht die recent betrokken was bij twee niet-gemelde dodelijke calamiteiten, verzweeg ook in 2010 al een calamiteit waarbij de patiënt overleed. Het tv-programma Zembla meldt dat de arts toen een hersenbloeding veroorzaakte tijdens een neusoperatie, waardoor de patiënt overleed.

De kno-arts probeerde de calamiteit te verzwijgen door zijn assistent een verklaring van natuurlijk overlijden te laten afgeven. Die overlijdensverklaring is door het afdelingshoofd aangepast toen de feitelijke gang van zaken bekend werd.

Dezelfde arts heeft bovendien drie andere ernstige incidenten in 2013 en 2014 intern niet gemeld. Het UMC Utrecht bevestigt de berichten en zegt dat alle dossiers aan de Inspectie voor de Gezondheidszorg zijn gegeven.

Aan het werk

Eind vorig jaar ontdekte Zembla al dat deze arts betrokken was bij twee dodelijke calamiteiten die niet gemeld waren bij de Inspectie. De arts had in beide gevallen per ongeluk een slagader geraakt. Hij is toen door het UMC Utrecht op non-actief gezet.

Vorige week meldde het ziekenhuis dat de arts weer ging opereren. Daar is het ziekenhuis nu van teruggekomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl