Chantal Blaak won dit seizoen onder andere ook Gent-Wevelgem
NOS Wielrennen

Chantal Blaak slaat dubbelslag in Energiewacht Tour

Chantal Blaak heeft in de tweede etappe van de Energiewacht Tour opnieuw bewezen dat ze de Nederlandse vrouw in vorm is. De renster van Boels-Dolmans was de snelste van een groep van zeven en reed ploeggenote Ellen van Dijk uit de leiderstrui.

Vlak voor het ingaan van de laatste lokale ronde van 23 kilometer in het Groningse Winsum ontstond de beslissende groep, waartoe ook Lucinda Brand, Annemiek van Vleuten en Lisa Brennauer behoorden.

Van Dijk reed in de gele trui in haar eentje nog naar de kop toe, maar Blaak troefde haar concurrenten in de sprint af. De Duitse Brennauer werd tweede, Van Dijk kwam als derde over de streep. Dankzij de onderweg verdiende bonificatieseconden heeft Blaak nu zes tellen voorsprong op ploeggenote Van Dijk.

Sterk voorjaar

Blaak is bezig aan een sterk voorjaar. De renster uit Zuidland won al twee WorldTour-wedstrijden: de Ronde van Drenthe en Gent-Wevelgem. Afgelopen zondag werd ze derde in de Ronde van Vlaanderen.

Voor de Boels-Dolmansploeg is het het tweede dagsucces op rij in de Energiewacht Tour. Gisteren won het team de ploegentijdrit in Groningen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl