KLM heeft in 2011 cabinepersoneel van Martinair overgenomen
NOS Nieuws

Martinair ontslaat 37 piloten

Vrachtvervoerder Martinair gaat 37 piloten ontslaan. Deze piloten zijn boventallig doordat de vloot afgelopen jaar is gekrompen. In totaal moesten bij het dochterbedrijf van Air France-KLM afgelopen jaar 110 vliegers en daarnaast 170 leden van het grondpersoneel weg. De meesten van hen zijn inmiddels vrijwillig vertrokken of overgestapt.

Martinair wilde gedwongen ontslagen vermijden door met de overige piloten af te spreken dat ze minder inkomen, uren en versoberde arbeidsvoorwaarden zouden accepteren. Nu dat voorstel is afgeketst noemt Martinair het ontslag van 37 piloten onvermijdelijk.

De OR van het bedrijf kwam eerder met bezwaar tegen het inkrimpplan van het bedrijf, en presenteerde juist een alternatief groeiplan. Dat plan werd afgelegd.

Het is voor het eerst in jaren dat bij de KLM-groep gedwongen ontslagen vallen. "Ik besef dat dit een pijnlijke en teleurstellende boodschap is", zei directeur Marcel de Nooijer van de goederenvervoerder. "Deze stap is niet wat Martinair voor ogen had."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl