Ranomi Kromowidjojo
NOS Sport

Drie keer de limiet, maar geen jubelstemming bij Kromowidjojo

Hoewel Ranomi Kromowidjojo woensdagavond bij de Swim Cup in Eindhoven op de 50 meter vrije slag drie keer onder de olympische limiet zwom, viel er nog geen jubelstemming te bespeuren. Er is nog wel wat werk aan de winkel om straks bij de Spelen in Rio naar goud te zwemmen.

"Ik ben best tevreden, al moet het in Rio wel iets harder'', liet Kromowidjojo in een eerste korte reactie weten bij de Swim Cup. Haar coach Patrick Pearson was het met haar eens.

"Ik ben niet helemaal tevreden over de tijd", zei hij. "Dat komt met name door de manier waarop. Ik denk dat er wel een snellere tijd in zit, maar het komt er net niet uit. Haar start was minder."

Pearson: we werken naar de perfecte race op het juiste moment

Perfecte race op het juiste moment

Kromowidjojo zegevierde op de 50 vrij in een tijd van 24,36 seconden. De Groningse tikte eerder aan in 24,67 (serie) en 24,39 (halve finales). Pearson: "Voor deze wedstrijd is het niet erg dat het niet sneller ging, maar we werken naar de perfecte race op het juiste moment. En dat juiste moment is op de Spelen. Daar moet de perfecte race gezwommen worden."

Bij de Spelen in 2012 veroverde Kromowidjojo goud op zowel de 50 als de 100 meter vrije slag. Toch is de 50 vrij niet het belangrijkste onderdeel voor haar, vertelde Pearson. "Ik ben met Ranomi meer gaan investeren in de 100 meter. Ik denk dat ze op de 100 beter uit de voeten kan dan op de 50 meter."

Zaterdag (halve finales) en zondag (finale) staat de 100 meter vrije slag op het programma in Eindhoven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl