Luis Suárez juicht na een doelpunt tegen Atlético Madrid

Suárez schopt, slaat en bezorgt Barcelona de zege

Barcelona heeft in de kwartfinales van de Champions League het eerste duel met Atlético Madrid gewonnen. In een boeiende confrontatie werd het in Camp Nou 2-1 voor de thuisploeg. Luis Suárez was in meerdere opzichten de man van de wedstrijd.

De thuisploeg domineerde vrijwel de hele wedstrijd en kreeg al in het eerste kwart een paar flinke kansen. Zo kopte Neymar net over en miste Lionel Messi tot twee keer toe zijn richtinggevoel in kansrijke positie.

Atlético kwam er zo nu en dan gevaarlijk uit en in de 25ste minuut had dat zowaar succes: op aangeven van Koke tikte Fernando Torres binnen. De Spaanse spits kon die adrenalinestoot echter niet goed verwerken en kreeg binnen tien minuten twee domme gele kaarten.

Scheidsrechter Felix Brych toont Fernando Torres (l) de rode kaart

Suárez scoort, schopt en slaat

Even na rust was het bijna 2-0 voor de bezoekers toen Antoine Griezmann van dichtbij de bal net niet in het doel kon verlengen. Daarmee was echter de koek op voor de Madrilenen. Vanaf dat moment regeerde Barcelona met harde hand.

Aanvankelijk bleef Atlético nog, met meer geluk dan wijsheid, overeind: Neymar schoot op de lat en een mooie omhaal van Messi ging net naast. Uiteindelijk gaf de derde superster de doorslag. Na een uur tikte Luis Suárez de gelijkmaker binnen en een kwartier later kopte hij zijn ploeg op 2-1. Aan die goal ging prachtig werk van Dani Alves vooraf.

Dat uitgerekend Suárez de wedstrijd besliste, was wellicht extra zuur voor de Madrilenen. De Uruguayaan had voor rust al rood kunnen krijgen voor natrappen en in de tweede helft trakteerde hij zijn directe tegenstander op een tik in het gezicht.

Suárez: het voordeel ligt nu bij ons