website van het zorgcentrum NOS

Verslavingszorgverlener Victas is failliet. Het centrum voor verslavingszorg in Midden-Nederland is in financiële problemen geraakt door de vele behandellocaties en een nieuw hoofdkantoor in het centrum van Utrecht. Dat leidde tot hoge kosten. De curator is in gesprek met kandidaten voor een doorstart, staat op de website van Victas.

Victas heeft 4400 cliënten. In de 15 centra worden mensen geholpen met verslavingen aan drank, sigaretten, medicijnen, drugs, gokken, gamen, seks en internet. De 440 medewerkers hebben de afgelopen weken zonder loon doorgewerkt. Uitkeringsinstantie UWV neemt de loonbetalingen nu over.

De voormalig voorzitter van de raad van bestuur bedankt op de website de medewerkers: ”Victas is een ontzettend mooie organisatie, die effectieve en efficiënte zorg levert en daar ook door zorgverzekeraars om wordt geprezen. Dit hadden we echt niet verwacht. Ik bedank al onze loyale medewerkers, die ervoor hebben gezorgd dat ook de afgelopen onzekere week onze cliëntenzorg onverminderd door is gegaan”, aldus Herman Geerdink.

Deze week krijgen de huidige cliënten dus nog zorg. Nieuwe cliënten worden voorlopig niet in behandeling genomen, met uitzondering van crisissituaties, zo valt te lezen op de website van Victas.

STER reclame