ANP
NOS Nieuws

Volkswagen populairste tweedehands auto

Volkswagen was opnieuw de meest verhandelde tweedehands auto in de afgelopen drie maanden, blijkt uit cijfers van branchevereniging Bovag. Ondanks het schandaal rond de sjoemelsoftware die de autoproducent gebruikte.

Ruim 61.000 gebruikte Volkswagens wisselden van eigenaar, 8 procent meer dan een jaar eerder. Opel eindigde met afstand op de tweede plaats, met 42.000 verkochte tweedehands auto's.

IJzerstek

"Het is een ijzersterk merk en blijft met kop en schouders boven de rest uitsteken, zowel in de verkoop van nieuwe auto's als in de verkoop van tweedehands auto's", zegt woordvoerder Tom Huyskens van de Bovag in het NOS Radio 1-Journaal.

Het aantal hybride auto's dat verhandeld werd, nam sterk toe naar bijna 11.000, een stijging van ruim 80 procent. "Een logisch gevolg van alle fiscale maatregelen om het gebruik hiervan te stimuleren", aldus Huyskens. "Er komen meer van dit soort auto's op de tweedehands markt. En de consument raakt er ook steeds meer aan gewend."

Prijsbewust

In totaal steeg de verkoop van gebruikte auto's met 5 procent naar bijna een half miljoen auto's, terwijl de verkoop van nieuwe auto's in deze periode juist terugliep met meer dan 10 procent. Volgens de Bovag is de consument sinds de crisis prijsbewuster geworden.

De tweedehands auto's worden relatief vaker verkocht via autobedrijven en minder tussen particulieren onderling. Autobedrijven nemen nu 60 procent van de handel voor hun rekening, tegen 55 procent vier jaar geleden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl