NOS Nieuws

Chauffeurs Connexxion mogen morgen in Almere staken

De buschauffeurs van Connexxion mogen morgenochtend in Almere een paar uur staken, heeft de rechtbank in kort geding bepaald. De busonderneming was naar de rechter gestapt om de actie te verbieden, omdat een staking de reiziger dupeert.

De chauffeurs willen met hun actie maatregelen van de gemeente Almere afdwingen om het in de bussen veiliger te maken. De staking begint morgenochtend bij de aanvang van de dienstregeling en duurt tot 9.30 uur.

Volgens vakbonden FNV Streekvervoer en CNV Vakmensen is het hard nodig dat er maatregelen komen. Verwensingen, bedreigingen en mishandelingen zijn volgens het CNV in het busvervoer in Almere aan de orde van de dag.

Bespottelijk

De chauffeurs eisen meer toezicht, ook om overvallen en zwartrijden tegen te gaan. "Op sommige trajecten en tijdstippen zit het aantal zwartrijders ver boven de 75 procent”, zei CNV-bestuurder Hanane Chikhi tegen de site ovPro.nl. "Tegelijkertijd krijgen chauffeurs de pin op de neus als ze niet zuinig genoeg rijden. Het is bespottelijk wat hier gebeurt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl