1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
ANP
NOS Nieuws

Balans anti-drugsactie: 124 invallen, 55 arrestaties en 55 kilo drugs

De politie heeft vandaag een groot drugsonderzoek in Zuid-Nederland afgesloten met 124 huiszoekingen en 55 aanhoudingen. De politieactie Trefpunt was het sluitstuk van een onderzoek dat zo'n twee jaar geleden begon.

Onder de arrestanten zijn de drie hoofdverdachten van een bende die zich met de productie van xtc bezighield. Een van hen werd in Tsjechië aangehouden.

Trefpunt

Twee tot drie jaar geleden kreeg de politie een pand in Best ten noordwesten van Eindhoven in het oog, waar drugscriminelen elkaar troffen. In de loop der jaren bezochten 740 mensen het pand, dat volgens de politie een ontmoetingscentrum is voor drugscriminelen.

Ruim vijftig mensen opgepakt in drugsonderzoek

Wilbert Paulissen, het hoofd van de landelijke recherche, gaf in Driebergen een toelichting op de actie Trefpunt. Hij zei dat nog veel onderzoek moet worden gedaan naar de 740 bezoekers in Best, die mogelijk voor drugs kwamen. Van hen zijn er nu 200 geïdentificeerd.

Er is voor ongeveer 55 kilo aan drugs gevonden bij het oprollen van zes drugslabs op vier locaties. Ook zijn er twintig vuurwapens gevonden, waaronder automatische wapens. Verder vond de politie een kleine half miljoen euro aan contant geld en zijn 34 auto's van verdachten in beslag genomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl