Juan Carlos Varela
NOS Nieuws

Panama zegt volledige medewerking toe na immens lek

President Varela van Panama zegt dat zijn land volledig mee zal werken aan eventuele onderzoeken naar illegale activiteiten via offshore-bedrijven. In een verklaring laat hij weten dat de onthullingen van gisteren niet de aandacht moeten afleiden van het Panamese zerotolerancebeleid wat betreft illegale activiteiten in de financiële sector.

Tientallen media schreven gisteren over ruim 11 miljoen gelekte documenten van het juridische adviesbureau Mossack Fonseca. Het Panamese bedrijf heeft tal van miljardairs en wereldleiders geholpen geld weg te sluizen naar belastingparadijzen.

Ook Nederlandse firma's komen voor in de Panama Papers

'Wij zijn gehackt'

Ramon Fonseca, mede-oprichter van het bedrijf, heeft volgens persbureau AP tegen een Panamese tv-zender gezegd dat zijn bedrijf niet verantwoordelijk is voor eventuele illegale activiteiten via offshore-bedrijven. Ook zei hij dat zijn adviesbureau niet helpt met belastingontduiking of witwassen.

Fonseca gaf volgens persbureau DPA tegen een andere tv-zender toe dat een deel van de documenten authentiek zijn. Hij claimt dat zijn bedrijf is gehackt en spreekt van een misdrijf. Fonseca is de voormalige adviseur van president Varela.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl