NOS
NOS Nieuws

Oldtimers maken een protestrit door de Randstad

Bezitters van oldtimers uit het hele land rijden mee in een protestrit door de Randstad. Ze zijn ontevreden over milieuzones in de grote steden.

In zo'n milieuzone mogen alleen auto's rijden die voldoen aan de daar geldende uitstootnorm. Die is bedoeld om de luchtkwaliteit te verbeteren. Oudere auto's, zoals oldtimers, voldoen daar vaak niet aan en daarom willen steden deze weren. Bijvoorbeeld in de gemeente Utrecht, daar worden oldtimers in de binnenstad beboet. Ook Rotterdam weert oldtimers, tenzij ze 40 jaar of ouder zijn.

Om 11 uur vanmorgen is de stoet vertrokken met zo'n 150 auto's. "Er zijn inmiddels veel meer oldtimers bij gekomen", zei Sander Jongerius van Stichting Rotterdamse Klassiekers aan het begin van de middag. De stoet was toen in Hilversum.

Bezitters van oldtimers spreken van 'symboolpolitiek'

Zere been

Volgens de Stichting Rotterdamse Klassiekers, die de protestrit organiseert, zijn Den Haag en Amsterdam ook bezig met regelgeving over het verbieden van de oldtimer in de binnenstad. Dat is tegen het zere been van eigenaren van oldtimers.

De deelnemers begonnen de protestrit vanmorgen in Rotterdam. Vervolgens rijden ze via Utrecht en Amsterdam naar het Malieveld in Den Haag. Rond half vijf moeten de autoliefhebbers op de eindbestemming aankomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl