Thomas Bruns (l) in duel met Bart Ramselaar

Utrecht slaat aanval Heracles op vijfde plaats af

Heracles Almelo is er niet in geslaagd FC Utrecht te verdringen van de vijfde plaats in de eredivisie. Het onderlinge duel in het Polman-stadion eindigde in 1-1.

In de eerste helft deden de ploegen weinig voor elkaar onder, al was Heracles wel het dichtst bij succes. Nadat doelman Robbin Ruiter zich had verkeken op een hoekschop van Iliass Bel Hassani, schampte een kopbal van Ramon Zomer de lat.

Kort voor de pauze stond het aluminium weer een Almelose treffer in de weg. Nu schoot Jaroslav Navratil van dichtbij tegen de paal. Willem Janssen kreeg voor rust de beste Utrechtse kans, maar zijn inzet werd gestopt door doelman Bram Castro.

Een minuut stilte voor Johan Cruijff door de spelers Heracles Almelo
    De supporters eren Johan Cruijff middels een spandoek

Utrecht begon sterk aan de tweede helft en kreeg een aardige kans via Sébastien Haller. De Fransman troefde Castro af in de lucht, maar Zomer schoot zijn doelman te hulp en werkte de bal weg.

Navratil en Ludwig scoren

Tien minuten na rust kwam Heracles op voorsprong. Castro vond met een verre uittrap Robin Gosens op de linkervleugel en uit diens voorzet trof Navratil van dichtbij doel met een harde volley.

Even later strafte Utrecht een moment van onachtzaamheid bij Heracles af met de gelijkmaker. De Heraclieden waren even niet bij de les omdat ze meenden dat de bal na een actie van Nacer Barazite over de achterlijn was gegaan, maar de aanval mocht doorgaan en werd door Andreas Ludwig afgerond met een schuiver.

In het vervolg van de tweede helft was Ruud Boymans tot twee keer toe dicht bij de winnende treffer voor Utrecht. In beide gevallen trof hij van dichtbij Castro op zijn weg.