ANP

Shopliefhebbers die tot nu toe naast hebben gegrepen bij de faillissementsuitverkoop bij V&D, krijgen nog een kans. Het warenhuis heeft 37 van de 62 filialen opnieuw bevoorraad.

Volgens Edwin van Wijk,  de woordvoerder van de curatoren, gaat het om spullen die nog in magazijnen stonden. Waarom niet alle filialen van V&D opnieuw zijn bevoorraad, kan hij niet zeggen. "Dat is een commerciële afweging geweest. Een verkooporganisatie gaat daarover. Daarbij ben ik niet betrokken", aldus van Wijk.

Bestorming

Op 23 maart gingen de eerste filialen van V&D open voor de uitverkoop. Op sommige plaatsen was sprake van een ware bestorming. Het filiaal in Rijswijk moest zelfs eerder sluiten omdat de bedrijfsleider het vanwege de grote drukte niet verantwoord vond de winkel open te houden.

De winkels gaan gefaseerd dicht tussen 13 en 24 april.

De 37 V&D's die opnieuw worden bevoorraad

AlmereDen HelderHoofddorpTilburg
AlkmaarDeventerHoornUden
AmstelveenEindhovenLeidenUtrecht
ApeldoornGoesLeidschendamVlaardingen
ArnhemGorinchemMeppelZaandam
AssenGoudaNijmegenZeist
Bergen op ZoomGroningenOssZwolle
BredaHaarlemRijswijk
Den BoschHengeloRotterdam Beursplein
Den HaagHilversumSchalkwijk

In juni wordt bekeken hoeveel de finale uitverkoop bij V&D heeft opgebracht. De opbrengst gaat naar de schuldeisers, die nog zo'n 100 miljoen euro tegoed hebben.

De woordvoerder benadrukt dat alle panden van V&D leeg opgeleverd moeten worden. "Alles moet echt weg, desnoods voor een habbekrats. Geen paspop mag er meer staan."    

STER reclame