De Britse archeoloog Simon Nicholas Reeves bij het graf van Toetanchamon
NOS Nieuws

Onderzoek graf Toetanchamon uitgebreid

Archeologen hebben meer tijd nodig om te bepalen of in het graf van de Egyptische farao Toetanchamon ook de resten liggen van koningin Nefertiti. Op 17 maart werd bekendgemaakt dat archeologen twee verborgen ruimtes hebben ontdekt in de tombe.

De Egyptische minister van Oudheden Khalil el-Anani was in het Dal der Koningen aanwezig bij nieuw archeologisch onderzoek. Archeologen hebben opnieuw scans gemaakt van de verborgen ruimtes achter de graftombe van Toetanchamon.

In bijna twaalf uur zijn veertig scans gemaakt met geavanceerde apparatuur. De analyse van de gegevens gebeurt in de VS en zal zeker een week in beslag nemen.

Onder anderen de Britse archeoloog Nicholas Reeves denkt dat in die verborgen ruimtes het graf van Nefertiti ligt. Hij zegt ook dat de tombe van Toetanchamon "slechts de buitenkant van een grotere tombe" vormt.

Anani kondigde aan dat archeologen eind deze maand nieuwe scans gaan uitvoeren. Hij nodigde archeologen wereldwijd uit om begin mei naar Caïro te komen om de onderzoeksresultaten te bespreken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl