Eerder dit seizoen won Feyenoord bij Excelsior. In dit duel torent Michiel Kramer (31) boven Sander Fischer uit ANP
NOS Voetbal

Feyenoord wil, Excelsior moet

Feyenoord-coach Giovanni van Bronckhorst hamert op scherpte voorafgaand aan de Rotterdamse derby tegen Excelsior. Fons Groenendijk, trainer van Excelsior, wil stunten in De Kuip.

Het belang is voor de bezoekers uit Kralingen groter. Excelsior staat zestiende en in punten gelijk met nummer vijftien Willem II. Feyenoord zegt alles op alles te zetten om derde te worden. Maar in Rotterdam-Zuid wordt er stiekem ook al gesproken over de bekerfinale, iets waar Van Bronckhorst het liever niet over heeft. 

"De bekerfinale leeft en komt steeds dichterbij, maar wedstrijden daarvoor zijn op dit moment veel belangrijker. Excelsior staat natuurlijk niet voor niets waar het staat. Maar het blijft altijd oppassen tegen die ploeg. We willen onze goede reeks van voor de interlandperiode graag voortzetten. Het is prettig dat de groep fit is."

100 procent

Alfons Groenendijk, de trainer van Excelsior, hoopt uiteraard op een stunt in de Kuip. Eerder dit seizoen ging de wedstrijd op Woudestein met 4-2 verloren. "We konden een uur goed mee met het niveau van Feyenoord, helaas keken we toen al tegen een achterstand aan door persoonlijke fouten."

Excelsior komt niet naar De Kuip om negentig minuten lang te loeren op uitvallen. "We moeten er meteen vanaf de aftrap staan, de geweldige ambiance moeten we niet ondergaan, maar juist beleven. We moeten de volle 100 procent geven, anders kan je beter thuis blijven. Als voetballer moet je ervan genieten om in een volle Kuip te spelen. Voor dit soort wedstrijden zou je de spelers niet eens hoeven motiveren om naar buiten te gaan’’.

STER reclame