NOS Voetbal

Blatter kreeg 14 maal salaris IOC-voorzitter: dat is zijn probleem

Blatter over exorbitante salaris: niet mijn probleem

"Nou en?". Zo reageert voormalig FIFA-baas Sepp Blatter als hij geconfronteerd wordt met de hoogte van zijn salaris.

Jarenlang was het een van de best bewaarde geheimen van de wereldvoetbalbond. Pas na het vertrek van Blatter werd besloten om de hoogte van individuele salarissen openbaar te maken. Blatter verdiende vorig jaar 3,3 miljoen euro, zo'n veertien keer het salaris van IOC-voorzitter Thomas Bach: "Dat is zijn probleem, niet mijn probleem," zegt Blatter uitdagend.

'Keurig belasting betaald'

"Ik heb nooit iets geëist van de FIFA, ik heb alleen geaccepteerd wat men mij heeft aangeboden," vervolgt de Zwitser in een interview met de NOS. Hij benadrukt dat zijn salaris werd bepaald door de financiële commissie. "U mag dat controleren, ik heb nooit wat gevraagd. En ik heb er altijd eerlijk belasting over betaald."

Thomas Bach en Sepp Blatter bij een ceremonie vorig jaar.

Nu de hoogte van zijn vergoeding openbaar is gemaakt, merkt Blatter dat er in zijn geboortland verschillend op gereageerd wordt: "In het Duitse deel zei men: dit klopt niet, hij zal veel meer verdiend hebben. In het westen beweert men juist dat ik te veel heb gekregen."

Commotie

De Zwitser verbaast zich over de commotie en denkt dat hij niet te veel verdiend heeft in vergelijking met andere topfuncties in de sportwereld: "Vraagt u maar eens aan de UEFA-voorzitter wat hij verdient!"

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl