NOS Nieuws

Vluchtelingen op Chios met elkaar op de vuist

In het opvangcentrum voor vluchtelingen op het Griekse eiland Chios zijn vannacht Afghanen en Syriërs met elkaar op de vuist gegaan. Vijf vluchtelingen zijn gewond geraakt en naar het ziekenhuis gebracht.

"De aanleiding voor de vechtpartij is niet bekend, maar het is al langer onrustig. Het opvangcentrum was bedoeld om mensen te registreren en te screenen, maar wordt nu gebruikt als detentiecentrum. Dat geeft spanningen", zegt correspondent Conny Keessen.

Sinds een paar weken zitten er ruim 1500 mensen, onder wie 150 kinderen, terwijl er maar plek is voor 1100 vluchtelingen.

Extra agenten

De lokale bevolking protesteert tegen de opsluiting van de vluchtelingen. "Gisteren werden de hekken even opengezet. Uiteindelijk gingen de vluchtelingen wel weer naar binnen en toen was het rustig. Toch kwam het vannacht tot ernstige botsingen tussen jonge mannen", zegt Keessen.

Zo'n twintig politieagenten moeten de rust in het centrum bewaren, maar dat zijn er te weinig. Daarom komen er snel extra agenten naar Chios.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl