NOS Nieuws

Emoji's voor blinden en tompouce-deodorant, het is weer 1 april

 • OLA
  De Raket zou uit het vriesvak verdwijnen
 • HEMA
  Zo ruik je altijd naar je favoriete gebakje, schrijft de HEMA
 • GAMMA
  Bij een klusmarkt in Assen kan je deze draadloze stroomvoorziening aanschaffen
 • Hunebedcentrum
  De komende maanden verdwijnen veertien Hunebedden onder een glazen koepel
 • Typetopia
  De Re-volt geeft kinderen die tikfouten maken een stroomstoot

Het leek een leuk verhaal: dankzij een Nederlands initiatief kunnen blinden binnenkort ook emoji's gebruiken. Het initiatief van Bart Vroom haalde het AD, Metro, verschillende regionale media en ook het NOS Radio 1 Journaal. Helaas voor alle collega's bleek dat ze in een geslaagde 1-aprilgrap waren getrapt.

Vorige week was het ook al raak, nadat het FD had bericht dat OLA stopt met de productie van het Raket-ijsje. Nog dezelfde dag kwam de aap uit de mouw dat het om een grap ging.

Soms werken media ook gewoon mee aan een 1-aprilgrap, zoals RTV Drenthe. Hein Klompmaker van het Drentse Hunebedcentrum kreeg woensdag ruim baan om te vertellen dat hij de hunebedden onder een soort kaasstolp ging plaatsen. "Dit is de enige manier om onze hunebedden tot in het einde der tijden te behouden", zei hij.

Er waren dit jaar nog veel meer 1-aprilgrappen te vinden. Een overzicht:

- De GAMMA in Assen adverteert op Facebook met een draadloze stroomvoorziening. Het gaat om een stekker en een stopcontact met antenne. "Maximale belasting 500 watt."

- Google komt met een zelfrijdende fiets. Met een app kun je je fiets vertellen waar je bent en dan komt hij je ophalen. De Amsterdamse wethouder Kajsa Ollongren zit ook in het complot. In een filmpje van het techbedrijf prijst ze het initiatief, waardoor mensen straks ook op hun fiets kunnen doorwerken.

Google komt met een zelfrijdende fiets

- Typecursusbedrijf Typetopia heeft een apparaat gemaakt waarmee kinderen stroomstoten krijgen als ze een tikfout maken. De Re-volt is ontwikkeld in samenwerking met de TU Delft. "Door het voltage toe te laten nemen naarmate uw kind dezelfde fout vaker maakt, wordt het gemotiveerd om rustiger en nauwkeuriger te typen", zegt het bedrijf.

- Flitsmeister, een app met verkeersinformatie, komt met een verzekering tegen boetes. "Met deze verzekering zijn Flitsmeister-gebruikers verzekerd tegen flitsboetes voor snelheidsovertredingen tot 10 km/u." Opgeven kon tot vandaag.

- De HEMA brengt een deodorant op de markt met de geur van tompouces. "Zo ruik je altijd naar je favoriete gebakje", zegt het warenhuis op Facebook. Vanaf vandaag verkrijgbaar voor 1,50 euro.

- Milieu Centraal heeft een app ontwikkeld waarmee gebruikers dwars door muren heen brandende gloeilampen kunnen opsporen. "Dankzij PeerView krijgt iedereen de techniek in handen om energieverspillende lampen te vinden", stelt de milieuorganisatie.

- "Je bestelling binnen 30 minuten in huis?" Dat kan in de toekomst via Coolblue want het bedrijf zoekt MiniMagazijnen bij mensen thuis. Heb je interesse, dan wil Coolblue wel even weten wat voor koffie je hebt: filterkoffie, bonenkoffie of koffiepads. En of je een oprijlaan hebt en een waakhond of een vriendelijke kat.

- Als je altijd wil weten waar je kind uithangt, moet je naar Media Markt. Het warenhuis voor elektronica verkoopt nu de RFID S4 Easy-Chipper. "Waarmee je je kind helemaal pijnloos en onzichtbaar voorziet van een Tag & Trace-microchip. Zo kun je altijd direct op je smartphone zien waar je kind is!" Wil je het product bestellen? Ga dan nu naar de webshop: goo.gl/13akvq. Daar is de Easy-Chipper tijdelijk niet op voorraad. En kijk vooral nog even naar de reviews!

Altijd op de hoogte zijn waar je kind uithangt!

Burgers' Zoo in Arnhem werd vorig jaar platgebeld door mensen die op zoek waren naar meneer De Leeuw. Uit voorzorg lieten ze daarom het antwoordapparaat inspreken door niemand minder dan... Paul de Leeuw:

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl