De zwaar beschadigde vertrekhal van Zaventem ANP

Zaventem 'operationeel klaar' voor heropening

tijd van publicatie

Het vliegveld Zaventem kan zich opmaken voor de eerste passagiersvluchten sinds de aanslagen. De brandweer en het Directoraat-Generaal van de Luchtvaart hebben groen licht gegeven voor een gedeeltelijke heropstart van de luchthaven. Daarmee is het vliegveld 'operationeel klaar' verklaard.

De definitieve datum waarop er vliegtuigen op Brussels Airport gaan vliegen is niet duidelijk. Daarvoor is eerst politieke goedkeuring nodig.

Voor vrijdagavond zullen er nog geen vluchten vertrekken en aankomen.

Twintig procent

Binnen een paar dagen tijd is er op Brussels Airport een tijdelijke structuur gemaakt om weer passagiers in te kunnen laten checken. De gebruikelijke check-in is verwoest door de bomaanslag. De aankomsthal was licht beschadigd en kan inmiddels weer gewoon gebruikt worden.

Het is de bedoeling dat het vliegveld maximaal 800 vertrekkende passagiers per uur ontvangt. Dat is ongeveer twintig procent van de normale capaciteit.

Afgelopen dinsdag is er een grote test geweest, die is uitgebreid geëvalueerd en na enkele aanpassingen is er nu dus toestemming om het vluchtverkeer gedeeltelijk op te starten.

STER Reclame