De Staatsloterij en de Lotto
NOS Nieuws

Fusie Staatsloterij-De Lotto is een feit

De fusie tussen de Staatsloterij en De Lotto is rond. Daarmee ontstaat de grootste kansspelorganisatie van Nederland met een omzet van meer dan 1 miljard euro.

Aan het samengaan van de organisaties is ruim twee jaar gewerkt. De loterijen verkopen steeds minder loten. Door samen te werken, willen de bedrijven kosten besparen. Beide merken blijven naast elkaar bestaan.

Daarnaast is de fusie een voorschot op het openstellen van de online kansspelmarkt. Er kunnen straks meer bedrijven gokken op internet aanbieden. De Lotto en de Staatsloterij willen samen een online casino opzetten.

Openstelling van de online gokmarkt laat op zich wachten. De verwachting is nu dat de markt op z'n vroegst in 2018 opengaat.

Door de fusie zijn er nog maar twee grote partijen die kansspelen aanbieden. De ander is de Goede Doelenloterij, bekend van de Postcodeloterij en de Vriendenloterij. Die organisatie is bijna even groot als de Lotto en de Staatsloterij. Eerder zei toezichthouder ACM dat de fusie niet tot problemen leidt op de kansspelmarkt, omdat er naar verwachting grote buitenlandse partijen bij gaan komen als de markt opengaat.

In 1995 werd ook al gesproken over een fusie tussen de twee bedrijven, maar toen werd samengaan niet toegestaan. De toezichthouder was bang dat het fusiebedrijf te machtig zou worden, aangezien de Goede Doelenloterij toen een stuk kleiner was.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl