Jongen opgepakt die dreigde met DDoS-aanval op Belastingdienst

NOS

In Alkmaar is een 17-jarige jongen opgepakt die zou hebben gedreigd de website van de Belastingdienst plat te leggen met een DDoS-aanval. Op Twitter verschenen de afgelopen dagen berichten dat de Belastingdienst aangevallen zou worden zodat mensen geen aangifte konden doen, meldt de politie. 

Het Twitter-account AnonGreySecNL plaatste de afgelopen dagen dreigementen aan het adres van de Belastingdienst, maar een politiewoordvoerder kan niet bevestigen dat de opgepakte 17-jarige achter dat account zit. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

AnonGreySecNL
@AnonGreySecNL
#UPDATE Next Target : belastingdienst.nl - 85.159.98.33 31 MAART 2016 12:00 TOT 24:00. Bereid uw site voor #overheid
3 jaar geleden

Nieuwswebsite Vice plaatste gisteren een interview met een 17-jarige jongen die zegt achter AnonGreySecNL te zitten. Daarin claimt hij onder meer dat hij eerder de websites van de NPO heeft platgelegd met DDoS-aanvallen. Maandag zou hij NU.nl hebben aangevallen "als testje".

Bij een DDoS-aanval (Distributed Denial of Service-attack) wordt een computersysteem bestookt met extreem veel bezoeken. Door deze "digitale file" gaan de servers plat en wordt een website onbereikbaar.

STER Reclame