Rafael Nadal won in 2008 goud in het enkelspel bij de Olympische Spelen in Peking
NOS Sport

Spanje hoopt op Nadal als vlaggendrager in Rio

Voorzitter Alejandro Blanco van het Spaanse olympisch comité heeft het idee geopperd om Rafael Nadal vlaggendrager te maken bij de opening van de Spelen. Blanco ziet Nadals eventuele uitverkiezing als statement na de beschuldigingen van dopinggebruik aan het adres van de toptennisser.

De Franse oud-minister Roselyne Bachelot zei vorige maand twijfels te hebben bij de afwezigheid van zeven maanden van Nadal in 2012. Volgens Bachelot was dat "waarschijnlijk vanwege een positieve dopingtest". Nadal pikte die uitspraken niet en sleepte haar voor de rechter.

'Hij verdient het'

"De Spaanse sport heeft veel aan hem te danken", verklaart Blanco. "Ik vind dat hij vlaggendrager moet worden, vooral vanwege hoe hij is behandeld. Hij verdient de waardering van de Spaanse sportwereld." De voorzitters van een aantal Spaanse sportbonden beslissen uiteindelijk welke sporter vlaggendrager wordt in Rio de Janeiro.

Nadal, de olympisch kampioen van 2008, zou in 2012 al de Spaanse vlag in de hand nemen bij de opening van de Spelen in Londen. De veertienvoudig grandslamkampioen miste door een knieblessure de Spelen, waardoor basketbaltopper Pau Gasol de vlag overnam.

Gezondheid

Er was meer positief nieuws voor Nadal. De tennisser van Mallorca werd dinsdag na een bezoek aan een kliniek in Barcelona gezond verklaard. Er waren vorige week in Miami twijfels ontstaan over Nadals conditie, nadat hij wegens ziekte in de tweede ronde moest opgeven.

Nadal maakte tevens van de gelegenheid gebruik om een bezoek te brengen aan Camp Nou om een eerbetoon aan Johan Cruijff te brengen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl