Maaike Head (voor) en Rianne Sigmund (achter) in actie tijdens de Olympische Spelen van 2012 in Londen
NOS Sport

Roeister Head enkele weken aan de kant

Een ritje op de fiets op weg naar de training op de Amsterdamse Bosbaan eindigde voor roeister Maaike Head vorige week donderdag in een schuiver over de trambaan. "De tramrails waren nat door de regen en ik ben heel voorzichtig overgestoken. Toch heb ik waarschijnlijk niet goed genoeg gestuurd, waardoor mijn achterwiel weg klapte. Ik ben wel erg geschrokken."

Aanvankelijk dacht Head, die zich samen met Ilse Paulis in de lichte dubbeltwee hoopt te kwalificeren voor de Spelen in Rio, dat het meeviel. "De dokter dacht dat mijn ribben gekneusd waren. Toch twijfelde ik en hebben we een echo laten maken." Daar bleek vandaag uit dat het om een kleine breuk gaat. "De ribben zitten nog aan elkaar, maar er zijn kleine breuklijntjes te zien", aldus Head.

De roeister is vier tot vijf weken uitgeschakeld. Dat betekent dat ze de eerste wereldbekerwedstrijd van het seizoen in het Italiaanse Varese mist.

Olympisch kwalificatietoernooi

Willen Head en Paulis zich kwalificeren voor Rio, dan moet het duo minimaal tweede worden op het komend olympisch kwalificatietoernooi (OKT) dat van 20 tot 25 mei plaatsvindt in het Zwiterse Luzern. "Ik moet er nu voor zorgen dat ik fit blijf. Dan ben ik ervan overtuigd dat we op de Spelen thuishoren", is de stellige overtuiging van Head.

Ook bondscoach Josy Verdonkschot is overtuigd van de kwaliteiten van het koppel. "Op fysiek vlak maak ik me helemaal geen zorgen. Op technisch gebied zijn ze goed op weg. Deze blessure is alleen wel erg balen."

Eerder begeleidde Verdonkschot ook Marit van Eupen en Kirsten van der Kolk naar het goud op de Olympische Spelen van 2008 in Peking.

Nieuw duo

Een klein jaar vormt Head nu een duo met Paulis. Verdonkschot heeft de partner van Head een dag de tijd gegeven om na te denken of ze van start wil gaan met een reserve-roeister in Varese. Head heeft een duidelijk advies: "Ga gewoon lekker roeien. We doen aan deze sport omdat we graag wedstrijden willen roeien."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl