Vincent Janssen treft vanaf elf meter doel op Wembley
NOS Voetbal

Het besef moet nog komen bij Janssen

Bij je debuut als basisspeler het Nederlands elftal direct met een goal en een assist naar een 2-1 overwinning op Engeland leiden. Op Wembley. Vincent Janssen kan het nog niet geloven.

"Het besef moet nog komen", zegt de spits van AZ, die een jaar geleden met Almere City speelde tegen Achilles '29. En daar verloor. "Dit is wel een van de mooiste scenario's. Zeker als je kijkt waar ik vandaan kom."

Toen Oranje bij een 1-0 achterstand een penalty kreeg, twijfelde Janssen geen moment en pakte de bal. "Dan weet ik: die pak ik en die scoor ik. Niemand twijfelde aan me. Volgens mij was iedereen er wel akkoord mee dat ik 'm ging nemen."

Vervolgens geeft hij ook nog de assist bij het winnende doelpunt van Luciano Narsingh. "Ik zet een verdediger van me af en zie Luciano vrijstaan. Ik geef 'm strak af en hij scoort."

Indruk op bondscoach

Janssen maakte in Londen grote indruk op bondscoach Danny Blind. "Ik weet wat Huntelaar kan. Daarom mocht Bas Dost beginnen tegen Wales en Luuk de Jong tegen Frankrijk'', zei hij.

"Nu was het de beurt aan Janssen. Die jongen past zich razend snel aan zeg. Ook aan dit niveau. Hij heeft voor niemand ontzag en zijn kans gegrepen. Ik zeg niet dat hij de volgende interland weer begint. Maar hij zit er zeker bij.''

Danny Blind: Janssen fantastisch gedaan

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl