NOS Nieuws

Ontvoerd Japans meisje na twee jaar ontsnapt

Politieagenten gaan het huis binnen van de 23-jarige ontvoerder

Een Japans meisje van 15 jaar, dat twee jaar geleden in de stad Asaka werd ontvoerd, heeft weten te ontsnappen aan haar ontvoerder (23).

Het meisje was voor het laatst gezien in maart 2014, toen ze voor haar ouderlijk huis stond te praten met een jonge man. Nadat ze was verdwenen werd in de brievenbus nog een briefje gevonden met in haar handschrift: "Zoek niet naar me".

Even weg

Het blijkt dat ze al die tijd gevangen werd gehouden. Haar ontvoerder hield haar altijd nauwlettend in de gaten en sloot haar ook altijd goed op.

Gisteren vergat haar ontvoerder de deur achter zich dicht te doen toen hij even weg moest. Daarop glipte ze naar buiten en waarschuwde ze de politie vanuit een telefooncel in de buurt.

Een dag later werd haar 23-jarige ontvoerder aangehouden. Hij had mogelijk geprobeerd zelfmoord te plegen, want hij zat onder het bloed.

Vaker

NOS-correspondent Kjeld Duits vermoedt dat dit soort ontvoeringen vaker voorkomt. Hij kent twee Japanse vrouwen die hetzelfde is overkomen.

Het verhaal doet denken aan de ontvoering van de Oostenrijkse Natascha Kampusch. Zij werd als tienjarig meisje ontvoerd door Wolfgang Priklopil en ontsnapte pas na acht jaar. Haar ontvoerder pleegde zelfmoord nadat ze was ontsnapt.

In de VS kwam in 2013 aan het licht dat een inwoner van Cleveland, Ariel Castro, jarenlang drie vrouwen in zijn huis gevangen had gehouden en misbruikt. Castro pleegde later dat jaar zelfmoord in zijn cel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl