De Amsterdam Arena zou zomaar de Johan Cruijff Arena kunnen gaan heten ANP

De familie van de donderdag overleden Johan Cruijff zou "het mooi vinden" om de Amsterdam Arena om te dopen tot Johan Cruijff Arena. Tom Egbers maakte dat zondagavond bekend in het programma Studio Voetbal.

Volgens de Amsterdamse wethouder Eric van der Burg staan de directies van Ajax en de Amsterdam Arena open voor een naamsverandering.

De wethouder benadrukte vrijdag dat zoiets eerst besproken moet worden met de familie. Op internet hebben al meer dan 50.000 mensen de online-petitie om het stadion te hernoemen, ondertekend.

Volgens Carole Thate, namens het management van Cruijff, is een naamswijziging nu nog niet aan de orde. 

Tom Egbers: familie vindt Johan Cruijff Arena goed idee

Behalve de nabestaanden en de gemeente moeten ook de founders, de acht grote bedrijven die hebben meebetaald aan de bouw van het stadion, akkoord gaan met een naamsverandering. 

Dat zijn Philips, Bouwcombinatie Stadion Amsterdam, Grolsch Bierbrouwerij, KPN, RAI, ABN Amro Bank, Coca Cola en de Nederlandse Staatsloterij.

Vriendschappelijke wedstrijd

Verder werd in Studio Voetbal besproken dat Barcelona en Ajax een vriendschappelijke wedstrijd zullen spelen. Naar alle waarschijnlijkheid zal dat komende zomer gebeuren. Inzet zal dan de Trofeu Joan Gamper zijn. 

Winkels: Trofeu Joan Gamper tussen Barcelona en Ajax

STER reclame