De aankomsthal kort na de explosie
NOS Nieuws

Zaventem gaat oefenen ter voorbereiding op heropening

Vliegveld Zaventem wil morgen een oefening met 800 personeelsleden houden voor een mogelijke heropening van het vliegveld overmorgen. Dat schrijft de Belgische zender VTM. De test moet onder andere uitwijzen of de tijdelijke incheckbalies op de luchthaven goed werken.

De vertrekhal van het vliegveld raakte zwaar beschadigd bij de aanslagen. Omdat eerst het politieonderzoek afgerond moest worden, duurde het een paar dagen voor begonnen kon worden aan herstelwerkzaamheden. Op dit moment moeten alle vliegtuigen nog uitwijken naar andere luchthavens, zoals Antwerpen.

Dreigende staking

Het is nog niet zeker dat de luchthaven dinsdag opengaat als de test morgen slaagt. De politievakbonden eisen dat eerst extra beveiligingsmaatregelen genomen worden.

De agenten dreigen met een staking, als de beveiliging niet verbeterd wordt, schrijft persbureau Belga. De bonden zouden al voor de aanslagen hebben opgeroepen de bewaking te verscherpen.

Open brief

Eerder vandaag schreef de CEO van Brussels Airport, Arnaud Feist, een open brief aan het personeel. Hij bedankt daarin de medewerkers voor hun moed en inzet na de aanslagen.

"Werknemers van de luchthaven aarzelden niet om passagiers en collega’s te helpen die slachtoffer zijn geworden van deze barbaarse aanval op onze luchthaven. Praten met een zwaargewonde om deze bij bewustzijn te houden. Kinderen troosten die verloren waren gelopen of te klein zijn om zichzelf in veiligheid te kunnen brengen", schrijft Feist in de brief.

Ook bedankt hij het personeel dat dit weekend vrijwillig aan het werk is om alles op te ruimen en klaar te maken voor een herstart.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl