NOS SportAangepast

Verkerk verslaat Steenhuis, goud Van 't End

Goud Verkerk en Van 't End, zilver Steenhuis en Meyer

Judoka Marhinde Verkerk heeft op het grandprixtoernooi van Tbilisi goud in wacht gesleept. Ze rekende in de finale van de klasse tot 78 kg af met landgenote Guusje Steenhuis.

Verkerk versloeg Steenhuis voor de vierde keer in zes duels en voor de eerste keer dit jaar. In de tamme finale bleven scores uit, maar omdat Steenhuis een straf meer kreeg, ging de zege naar Verkerk.

De wereldkampioene van 2009 is deze zomer ook op de Spelen actief. Steenhuis is slechts reserve.

Tessie Savelkouls kon in de klasse +78 kg geen potten breken. Ze verloor direct met ippon van Kayra Sayit. Kim Polling won zaterdag goud in de klasse tot 70 kg.

Noël van 't End werd in de klasse tot 90 kilogram voor de derde keer in zijn loopbaan winnaar van een grandprixtoernooi. Hij won in de finale met waza-ari van Marcus Nyman.

Van 't End was in 2014 al de beste op het GP-toernooi van Qingdao en won een jaar later in Samsun. In Tbilisi won hij op weg naar de finale twee partijen met yuko en twee met ippon.

In de eindstrijd had hij tegen de Europees kampioen van 2010 na twee fraaie worpen al snel een yuko en een waza-ari achter zijn naam.

In de finale van de klasse boven 100 kg ging Roy Meyer onderuit tegen Or Sasson. De Nederlander was niet in staat een goede aanval te doen op de grotere Israëliër, die met yuko won. Voor de vierde keer in vijf duels boog Meyer voor Sasson.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl