De basketballers van SPM Shoeters uit Den Bosch hebben voor de zesde keer de nationale beker veroverd. In een matige maar spannende finale in Zwolle werd ZZ Leiden met 58-57 geklopt.

Leiden (koploper in de eredivisie) won dit seizoen in de competitie drie keer van Supercupwinnaar Den Bosch. In Zwolle hadden de Bosschenaren de beste start (9-0), waarna Leiden wegliep naar 37-22. Den Bosch herpakte zich in de rust en leidde na het derde kwart met 48-47.

Bizar slot

In het slotkwart kon het beide kanten op. De Leidse aanvoerder Mohamed Kherrazi leek in de zoemer nog voor 59-58 te zorgen, maar de treffer bleek een fractie van een seconde buiten de tijd.

Scheidsrechter Antio Sinterniklaas maakte voor zijn beslissing gebruik van een monitor langs het veld, waarop hij de herhaling kon zien. Niet gebruikelijk in het basketbal, maar volgens Sinterniklaas wel legitiem.

Worthy de Jong van Leiden denkt daar heel anders over. "Dit is de slechtste call in de geschiedenis. We hebben nog nooit gebruik gemaakt van videobeelden. Ook al zat die bal niet op tijd, moet je toch de ballen hebben om een call te maken. Ik vind dit een beetje zielig."

Stefan Wessels van Den Bosch maakte zich er niet meer druk om. Wellicht omdat hij de beker in zijn hand had. "Niemand wist het meer, dan zijn videobeelden de eerlijkste uitkomst."

STER reclame