NOS
NOS Nieuws

Nederlands slachtoffer Brussel waarschuwde voor anti-moslim sentiment

De Nederlandse Sascha Pinczowski die afgelopen dinsdag omkwam bij de aanslag op vliegveld Zaventem in Brussel, waarschuwde vier maanden eerder nog voor anti-islamitische sentimenten. In een Facebookpost schreef ze dat het bewust demoniseren van moslims helpt bij het werven van nieuwe extremisten.

Haar post verscheen in november, na de aanslagen in Parijs. "Het onwetend verspreiden van anti-islamitische sentimenten en propaganda is alleen maar in het voordeel van Islamitische Staat", schreef de 26-jarige Pinczowski.

Ze was samen met haar broer Alexander onderweg naar New York, waar de twee woonden. Hun vader is geboren en getogen in Maastricht. Even voor de aanslag hadden de broer en zus nog met het thuisfront gebeld. Tijdens dat telefoontje hoorde de familie een ontploffing en glasgerinkel.

'Boodschap van tolerantie'

Na de aanslag heeft de moeder van de twee omgekomen twintigers de Facebookpost van Sascha opnieuw geplaatst. Ze schreef dat ze "deze boodschap van tolerantie van onze lieve dochter Sascha" graag wilde delen.

De privé-Facebookpost is doorgestuurd naar een journalist van persbureau Associated Press. Zijn dochter was verloofd met Alexander Pinczowski. De journalist is tevens de woordvoerder van de familie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl