Verslagenheid bij Oranje
NOS Sport

Waterpolosters grijpen naast ticket voor Rio

De Nederlandse waterpolosters hebben zich net als vier jaar geleden niet weten te plaatsen voor de Olympische Spelen. Oranje ging in de kwartfinales van het OKT in Gouda met 10-7 (1-4, 2-2, 2-2, 2-2) onderuit tegen Spanje, dat zich dankzij de zege wel voor Rio plaatste.

Spanje is de verliezend finalist van de Spelen van 2012, werd wereldkampioen in 2013 en Europees kampioen in 2014. Daarna verging het de ploeg minder: zevende op de WK in 2015, vierde op de EK in 2016.

Nederland, dat bij de laatste WK en EK zilver won, begon slecht: na een eerste periode met twee ballen op de paal, één op de lat en een afgekeurde goal keek de ploeg tegen een 4-1 achterstand aan.

Steeds weer nieuwe tik

Die grote achterstand bleek gaandeweg het duel beslissend te zijn. Nederland wist het gat niet meer te dichten. Na rust kreeg de ploeg weliswaar meer grip op de wedstrijd, maar telkens als Oranje wat terug leek te doen, deelde Spanje weer een nieuwe tik uit.

Pas nadat Spanje in de tweede helft op 8-3 was gekomen, leek Oranje bevrijd van de druk die al de hele week zwaar op de Nederlandse schouders rustte. Een plots fel en beweeglijk Nederland knokte zich terug tot 8-5 en kwam in de vierde periode dankzij Sabrina van der Sloot en Yasemin Smit zelfs terug tot 8-7.

Daar bleef het echter bij. De treffers wilden niet meer vallen, het bleef straffen regenen aan Oranje-zijde en Spanje had weinig moeite om de marge uit te breiden naar 10-7.

Geen Olympische Spelen voor waterpolosters

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl