Geoffrey Kamworor prolongeert zijn wereldtitel op de halve marathon

Keniaanse dubbelslag bij WK halve marathon

Kenia heeft de strijd om de wereldtitel op de halve marathon gedomineerd. In Cardiff zegevierde bij de mannen Geoffrey Kamworor in iets minder dan een uur, 59.10. Bij de vrouwen was Peres Jepchirchir de beste in 1.07.31.

Bij de mannen waren twee van de drie individuele medailles voor Kenia, bij de vrouwen was het hele podium Keniaans. Titelverdediger Kamworor, vorig jaar ook wereldkampioen cross, bleef in Cardiff zijn landgenoot Bedan Muchiri bijna een halve minuut voor. De wereldkampioen kwam aan het begin van de race nog ten val, maar liet zich daardoor niet uit het veld slaan.

Olympisch kampioen

De Britse vedette Mo Farah, olympisch kampioen op de 5.000 en 10.000 meter, eindigde op de derde plaats. Farah had vorig jaar bij de WK in Peking Kamworor op de 10.000 meter verslagen.

Cynthia Limo was lang in een strijd verwikkeld met Jepchirchir om de hoofdprijs. De 22-jarige Jepchirchir won uiteindelijk met drie seconden voorsprong. Het brons was voor Mary Ngugi. Het was de tweede keer op rij dat het podium bij de vrouwen volledig Keniaans was.