De daders van de aanslag op Zaventem
NOS Nieuws

Justitie België verdenkt arrestanten van terrorisme

De Belgische justitie heeft gisteren opnieuw een verdachte aangehouden vanwege de aanslagen in Brussel. Het parket schrijft dat het gaat om Fayçal C. Hij wordt verdacht van lidmaatschap van een terroristische groep, een terroristische moord en poging tot terroristische moord.

Welke rol hij precies had bij de aanslagen in Brussel wordt nog onderzocht. Bij een huiszoeking bij hem zijn geen wapens of explosieven gevonden.

Volgens Belgische media gaat het om terreurverdachte Fayçal Cheffou en is hij de nog voortvluchtige dader van de aanslag op vliegveld Zaventem, maar justitie zegt daar niets over. Belgische media melden ook dat de terreurverdachte een freelance journalist is.

Fayçal Cheffou als journalist

Ook zijn er twee mannen opgepakt naar aanleiding van de arrestatie in Frankrijk. Daar werd Reda Kriket opgepakt, waarna in België Rabah N. en Abderamane A. werden aanhouden. N. wordt verdacht van deelname aan de activiteiten van een terroristische groep.

A. werd aangehouden bij een tramhalte in Brussel. Het is nog niet bekendgemaakt waarvan hij wordt verdacht, maar hij wordt ten minste nog eens 24 uur vastgehouden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl