AFP
NOS Nieuws

Tweede zelfmoordterrorist Zaventem was Najim Laachraoui

De tweede zelfmoordterrorist die zich opblies op het vliegveld van Zaventem, was de 24-jarige Najim Laachraoui. Dat heeft het Federaal Parket in Brussel bekendgemaakt.

Woensdag werd zijn naam al genoemd in Belgische media en vandaag kwam de officiële bevestiging. Najim Laachraoui was ook betrokken bij de aanslagen van vorig jaar november in Parijs. Zijn dna is onder meer gevonden op een bomgordel die is gebruikt in de concertzaal Bataclan.

Najim Laachraoui huurde volgens het OM ook een appartement in Auvelais bij Charleroi dat als uitvalsbasis diende voor de terroristen die de aanslagen in Parijs pleegden. Ook Salah Abdeslam verbleef daar. Die werd een week geleden bij een inval in de Brusselse gemeente Molenbeek gearresteerd.

Geen onbekende

Laachraoui, een Belg van Marokkaanse komaf, was geen onbekende voor de veiligheidsdiensten. Twee jaar geleden werd al een internationaal arrestatiebevel tegen hem uitgevaardigd. In 2013 reisde hij naar Syrië. Daar zou hij getraind zijn door strijders van Islamitische Staat.

In september keerde hij via de Balkanroute terug naar Europa. Hij werd destijds in Boedapest gezien in gezelschap van Salah Abdeslam en eindigde in België.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl