De Amsterdam ArenA
NOS Nieuws

Wethouder: naamsverandering Arena is aan familie

Het is aan de familie van Johan Cruijff of de Amsterdam Arena de naam zal dragen van de overleden voetballegende. De Amsterdamse wethouder Eric van der Burg zei gisteren al dat het gemeentebestuur wil dat de Amsterdam Arena wordt omgedoopt in bijvoorbeeld het Johan Cruijff Stadion of de Johan Cruijff Arena.

Volgens Van der Burg staan de directies van Ajax en de Amsterdam Arena ook open voor een naamsverandering. Maar de wethouder benadrukt dat het eerst besproken wordt met de familie. "Maar die hebben nu wel iets anders aan hun hoofd."

Behalve de nabestaanden en de gemeente moeten ook de founders, de acht grote bedrijven die hebben meebetaald aan de bouw van het stadion, akkoord gaan met een naamsverandering. Dat zijn Philips, Bouwcombinatie Stadion Amsterdam, Grolsch Bierbrouwerij, KPN, RAI, ABN AMRO Bank, Coca Cola en de Nederlandse Staatsloterij.

Petitie

Een petitie op internet om de Arena om te dopen tot Johan Cruijff Stadion is vrijdagmiddag al ruim 15.000 keer ondertekend. De petitie is gisteren online gezet na het overlijden van de voetballegende. De initiatiefnemers willen Cruijff hiermee een "laatste eerbetoon bewijzen".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl