Scheringa en Brinkman tijdens het congres van de Ondernemerspartij in september ANP

Dirk Scheringa is niet langer verbonden aan de Ondernemerspartij van oud PVV-Kamerlid Hero Brinkman. De oprichter van de omgevallen DSB-bank verbond zich in september aan de partij van Brinkman, maar het tweetal gaat nu uit elkaar.

Volgens Brinkman heeft Scheringa geen contributie betaald en heeft hij geen enkele bijdrage geleverd aan de partij. Scheringa zoekt de oorzaak vooral in de twee "onverenigbare karakters." 

Het gaat nergens over

De partij van Brinkman richt zich vooral op zzp'ers en het MKB, en heeft zo'n 150 leden. "Het afgelopen half jaar heeft hij op geen enkele wijze enige bijdrage geleverd aan de Ondernemerspartij, dit in tegenstelling tot wat we onderling duidelijk hadden afgesproken", aldus Brinkman tegen de NOS.

Scheringa laat in een reactie weten het prima te vinden om niet langer lid te zijn van de partij. Hij heeft het druk genoeg met zijn eigen bedrijf, zegt hij, en zijn politieke ambities staan op een laag pitje.

De oud-bankier ontkent dat hij ooit een rekening heeft gekregen voor zijn contributie. Hij heeft er op de nieuwjaarsreceptie nog naar gevraagd. Het is volgens hem naar het verkeerde e-mailadres gestuurd: "Maar het gaat nergens over. Het is maar 25 euro." 

STER reclame