De Kuip staat stil bij overlijden Cruijff

De Kuip klapt voor Cruijff

Eigenlijk zou de benefietwedstrijd tussen Feyenoord en Sparta Rotterdam donderdagavond vooral in het teken staan van geld ophalen voor de Hartstichting, maar het overlijden van Johan Cruijff zette het oefenduel in een heel ander daglicht.

Voor de aftrap werd een minuut stilte gehouden in De Kuip. Na veertien minuten voetballen vond opnieuw een eerbetoon plaats, dit keer met applaus.

Toen de klok in het Rotterdamse stadion naar veertien minuten sprong, legde de scheidsrechter de wedstrijd even stil.

De spelers op het veld en de bijna 45.000 toeschouwers op de tribune klapten vervolgens een minuut lang voor de geboren Amsterdammer, die donderdag op 68-jarige leeftijd overleed.

Cruijff is weliswaar een kind van Ajax en Amsterdam, maar sloot zijn voetbalcarrière af bij Feyenoord. Hij bezorgde de Rotterdamse club in het seizoen 1983-1984 de dubbel.

Feyenoord won de wedstrijd met 2-0 door doelpunten van Simon Gustafson en Jens Toornstra.