ANP

YouTube heeft plannen om zich in de livestream-race te mengen. Dat schrijft de Amerikaanse techsite Venturebeat op basis van bronnen. De videosite, een dochterbedrijf van Google, zou werken aan een nieuwe app waarmee het de strijd kan aangaan met Twitter’s Periscope en Facebook Live.

Het is al langer mogelijk om via YouTube livestreams op te zetten en daar ook gebruik van gemaakt. Maar dit is nog niet zo makkelijk als bij Periscope en Facebook, waar het een kwestie is van op de juiste knop te drukken.

Vergelijkbaar

De functies van de nieuwe app, die voor zowel iOS als Android beschikbaar zou komen, lijken veel op wat de concurrentie al aanbiedt. Naast gemakkelijk livestreamen is het ook mogelijk om via de app andere livestreams te bekijken. Ook zouden de streams te zien zijn via de normale YouTube-app en via YouTube.com.

Daarmee lijkt de kans ook groot dat de filmpjes makkelijk te plaatsen zijn op andere sites. Iets wat Facebook Live ook biedt, maar Periscope nog niet.

Livestream-race

Onlangs was het een jaar geleden dat Meerkat met zijn livestream-app een strijd ontketende. De app, afkomstig van een kleine startup, kreeg veel aandacht tijdens mediafestival South by South West. Vrij kort daarna kwam Twitter met zijn eigen variant, Periscope. Meerkat bleek die strijd niet te kunnen winnen.

Maar ook Facebook bleek niet stilzitten en rolde geleidelijk aan zijn eigen variant uit. Waardoor er een tweestrijd ontpopte, maar die niet direct tot veel meer gebruik leidde. Of dat met de komst van YouTube zal veranderen is afwachten.

Het is wel zo dat er zich rond YouTube een eigen gemeenschap heeft ontwikkeld, waarmee de app best een flinke concurrent kan worden voor Twitter en Facebook.

STER reclame