Koning Willem Alexander bij de opening van de grootste Jeroen Bosch-tentoonstelling ooit
NOS Nieuws

Tentoonstelling Jeroen Bosch uitverkocht

Pech voor mensen die nog hoopten op een kaartje voor de tentoonstelling van Jeroen Bosch in het Noordbrabants Museum. De bijna 380.000 tickets zijn uitverkocht.

"We hadden nooit verwacht dat het zo'n succes zou worden", zegt museumdirecteur Charles de Mooij. "Aanvankelijk was er op 250.000 bezoekers ingezet."

De kaartverkoop ging zo goed, dat het museum eerder al de openingstijden verruimde. Zo'n twee weken geleden werd besloten dat de expositie dagelijks een uur langer open zou blijven, tot 20.00 uur. Vanaf vandaag is de sluitingstijd zelfs 23.00 uur.

Vijf sterren

Het is dit jaar 500 jaar geleden dat de schilder overleed. Jeroen Bosch heeft in Den Bosch gewoond en gewerkt. De overzichtstentoonstelling met werk van de schilder trekt ook buiten Nederland veel belangstelling. Er zijn bezoekers uit Duitsland, België, Frankrijk, Engeland en de Verenigde Staten.

"We hebben publicitair de wind enorm mee gehad", zegt De Mooij. "De recensies waren zonder uitzondering vijf sterren. Toch is de belangrijkste reden van het succes het werk van Jeroen Bosch zelf."

Jheronimus Bosch - visioenen van een genie is tot en met 8 mei in het Noordbrabants Museum te zien.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl