Renners van Giant-Alpecin
NOS Wielrennen

Giant-renners kunnen Vlaanderen moeilijk bereiken

Giant-Alpecin kan vooralsnog met welgeteld twee renners aan de start staan van Dwars door Vlaanderen. Tenminste, als die wielerwedstrijd morgen doorgaat. "Vier jongens die daar aan de start zouden staan, zouden vandaag vliegen op Brussel. Dat is nu heel lastig geworden", zegt een woordvoerder van de ploeg.

De drie Amerikanen van de ploeg (Caleb Fairly, Chad Haga en Carter Jones) hadden een ticket van het Spaanse Girona naar het Brusselse Zaventem. Vlak voordat ze aan boord zouden stappen, werd hun vlucht geannuleerd. "Mijn handen trillen ervan", twitterde Haga. "Ik bid voor Brussel."

Fredrik Ludvigsson zit vast in Zweden. Ook hij had Brussel als bestemming.

Haga zou zijn eerste wedstrijd rijden sinds de aanrijding in januari waarbij hij verwondingen opliep aan zijn nek, gezicht, knie en elleboog. "Nu is het nog steeds niet zeker of ze het wel redden. Een b-oplossing is niet eenvoudig."

Als de renners vanmiddag al kunnen uitwijken naar een vliegveld in Amsterdam, Parijs of Charleroi, moeten ze ook nog een hotel kunnen vinden. De start van Dwars door Vlaanderen is morgenvroeg om 11.45 uur in Roeselare.

"Eerst is het afwachten óf de wedstrijd wel doorgaat. Wat er gebeurd is, is supertragisch. We leven als ploeg mee met iedereen die daarbij betrokken is geraakt", aldus de woordvoerder.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl