Peloton in Dwars door Vlaanderen in 2014
NOS Wielrennen

Doorgaan Dwars door Vlaanderen onzeker na aanslagen

Door de aanslagen in Brussel is het onzeker of de wielerwedstrijd Dwars door Vlaanderen morgen doorgaat. "Bij de hoogste terreurdreiging gaat de wedstrijd automatisch niet door", weet koersdirecteur Guy Delesie.

Later op de middag vergadert de organisatie met instanties. "Momenteel hebben we nog niets gehoord van politie of een instantie dat de koers afgelast moet worden. Voor nu geldt het hoogste dreigingsniveau alleen voor vandaag, nog niet voor morgen."

Meteen na de explosies op het vliegveld in Brussel, kreeg de organisatie het druk. "Wat er allemaal gebeurt, heeft nu al gevolgen voor ons. We worden overstelpt met telefoontjes van ploegleiders hoe ze nu hier moeten geraken."

De wielerploegen reizen vandaag richting België, onder meer om morgen aan Dwars door Vlaanderen deel te nemen. Vrijdag is ook nog de WorldTour-wedstrijd E3 Harelbeke en zondag volgt Gent-Wevelgem. "Een aantal ploegen zou op Brussel vliegen. Ze zijn nu aan het kijken of ze kunnen overboeken naar Charleroi of Parijs."

Mocht de wedstrijd, die finisht op een kleine honderd kilometer van Brussel, wel doorgaan dan verwacht Delesie gevolgen voor het deelnemersveld. "Het zou kunnen dat we morgen ploegen zien van slechts drie of vier renners, omdat niet iedereen hier op tijd zou kunnen zijn."

Vlaamse wielerweken

Dwars door Vlaanderen is de eerste van een reeks wielerwedstrijden in België. Volgende week staat ook de Driedaagse De Panne op het programma, waarna op zondag 3 april de honderdste Ronde van Vlaanderen wordt verreden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl