Blind bereidt zich als Oranje-international voor op een pijnlijke zomer ANP

Blind: klap van missen EK komt nog

tijd van publicatie

Het liefst worden ze nooit meer aan die mislukte kwalificatiereeks herinnerd. Maar nu de spelers van Oranje weer bij elkaar komen, en het EK dichterbij, gaat de wond toch weer bloeden. "De grootste klap is al geweest, maar een nog grotere klap zal straks komen in de zomer", waarschuwt Daley Blind.

Volgens de verdediger van Manchester United is het de kunst om over het Europees kampioenschap in Frankrijk heen te kijken. "Wij moeten zo snel mogelijk vooruitkijken en ons klaarmaken voor de komende WK-kwalificatie."

Blind ziet de komende twee oefenwedstrijden van Oranje tegen Frankrijk (vrijdag) en Engeland (dinsdag) als een nieuwe start. "Ondanks dat het WK nog ver weg is, moeten we ons realiseren dat we daar nú mee beginnen. In de komende duels moeten we groeien en sterker worden, zodat we er als team klaar voor zijn als het er echt om gaat."

Blind: grootste klap komt in de zomer

Daley Blind in gesprek met verslaggever Jeroen Grueter.

Ontwikkeling bij United

Al verloopt het seizoen van Manchester United stroef, met zijn eigen spel en rol als centrale verdediger is Blind dik tevreden. "Ik ontwikkel me goed. En in de grote wedstrijden die ik heb gespeeld haal ik een constant niveau, dat vind ik belangrijk."

In het team van Louis van Gaal kan Blind in zijn tweede seizoen bij United wekelijks rekenen op een basisplaats. "Ik denk dat ik nog steeds op linksback en op het middenveld kan spelen, maar op dit moment voel ik me goed centraal achterin. Het is heerlijk om het spel voor me te hebben en de opbouw te verzorgen en gebruik te maken van de inspeelpass die ik heb", aldus Blind.

Blind: ik ontwikkel me goed bij United

Daley Blind kan in Manchester wekelijks op een basisplaats rekenen en is blij met de progressie die hij boekt in zijn tweede seizoen bij United.

STER reclame