Ontzorgd Verhuizen is een verhuisservice voor ouderen
NOS Nieuws

Ouderen 'compleet' verhuizen gat in de markt

  • Jeroen Schutijser

    Verslaggever economie

  • Jeroen Schutijser

    Verslaggever economie

Voor heel veel mensen, en vooral voor ouderen, is het bepaald geen hobby: verhuizen. Want niet alleen moeten ze alle spullen inpakken, er moet ook ontzettend veel geregeld worden, zoals het omzetten van gas, water en de telefoon. Of nog zo'n leuke klus: het opnieuw instellen van de zenders op de televisie.

In Friesland heeft een verhuisbedrijf een gat in de markt gevonden. Het helpt senioren van A tot Z bij al deze rompslomp.

"Vijf jaar geleden werkte mijn man bij een ander verhuisbedrijf en zag daar dat vooral ouderen vroegen om extra diensten", zegt Simone van der Veen van Ontzorgd Verhuizen. "Een gewoon verhuisbedrijf doet dat niet: het installeren van nieuwe wifi, het vermaken van gordijnen, het opleveren van de oude woning, dat soort dingen. Wij zijn daar toen mee begonnen. Een schot in de roos, mag je wel zeggen."

Het bedrijf opent binnenkort vestigingen in onder meer Groningen, Assen en Heerenveen. Van der Veen: "Als het aan ons ligt, hebben we in no time 25 vestigingen in het hele land." Haast is volgens haar geboden. "Er is gewoon een enorme vraag naar deze diensten en dit concept is natuurlijk makkelijk te kopiëren. Dus als we de concurrentie voor willen blijven, moeten we snel handelen."

Directeur Marc (links) en klantadviseur Tim (rechts)

Aan enthousiasme bij werkzoekenden in ieder geval geen gebrek. Toen een aantal weken geleden een verhaal verscheen in de Leeuwarder Courant, kwamen er bij het bedrijf spontaan 400 reacties binnen. "Allemaal 40-plussers, want die vragen wij vooral, die graag bij ons willen komen werken. Geweldig natuurlijk."

Twee bewoners die gisteren werden verhuisd van Heeg naar IJlst, zijn erg blij met de 'verhuisregisseurs', zoals ze zichzelf graag noemen: "We zijn toch veel te oud om al die zaken te regelen? Ik zou er slapeloze nachten van hebben. En nu niet. Ze regelen alles. Geweldig toch?"

Volgens Van der Veen telt Nederland nu drie miljoen mensen van 65 jaar en ouder. "Dat aantal groeit ontzettend snel tot 5 miljoen. Ze verhuizen gemiddeld eens in de tien jaar. In 2040 heb je het dan over een markt van 470.000 verhuizingen. Dus door de vergrijzing wacht er volop werk."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl